Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storsponsorn tillför extramiljoner: ”Ska ut i Europa”

Publicerad: 28 juli 2014, 08:05

Storsponsorn Svenska Spel pumpar in ytterligare miljoner i svensk fotboll. Denna gång handlar det om att försöka få svenska klubblag att lyckas bättre i Europa.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Svenska Spel satsar tre miljoner kronor extra på att få svenska lag att lavancera i de europeiska cuperna. Pengarna avsätts som en del av avtalet med SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll, och tillförs en Europafotbollsfond som administreras av SEF, enligt ett pressmeddelande.

Pengarna går till de tre högst placerade lagen i 2013 och 2014 års allsvenska. För 2014 och 2015 går två miljoner kronor till SM-guldvinnaren. 500 000 kr går till tvåan och trean vardera.

Svenska Spels sponsorchef Håkan Solberg:

– Europafotbollsfonden är en av byggstenarna i hela vår satsning i vårt samarbete med svensk fotboll. Vi tycker det är viktigt att bra möjligheter ges för de lag som har chansen att få delta i ett fotbollsslutspel i Europa på både herr och damsidan. Att underlätta i förberedelserna och ge möjligheter ser vi på lång sikt att det stärker den inhemska ligan samtidigt som intresset för svensk fotboll ökar, säger han i ett pressmeddelande.

Försöket med fonden kommer att utvärderas efter 2015.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.