Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storsponsorns skandal-klausul

Publicerad: 26 augusti 2008, 12:10

Läktarskandal – igen. – Vi har en klausul i avtalet med Hammarby – blir det för många skandaler kan vi backa ur, säger Jörgen Hjort, Sverigechef hos klubbens storsponsor Finlux.


Raketer och smällare kastades in från Hammarby-fans under derbyt AIK-Hammarby och matchen fick avbrytas. Foto: Scanpix

Platt-tv-företag Finlux, som har sin logga på den exklusiva bröstplatsen på tröjorna, är ny storsponsor till Hammarby från och med den här säsongen. Avtalet gäller för 2008 och 2009 med option om förlängning.

När Finlux inledde samarbetet såg Finlux till att gardera sig för eventuella framtida Hammarby-skandaler.

– Det har ju varit läktarskandaler tidigare och vi har en klausul i avtalet som säger att om Hammarby förknippas med för många skandaler så att det skadar vårt varumärke – då kan vi dra oss ur samarbetet, säger Jörgen Hjort.

– Spontant tycker jag att det som hände i går är skittråkigt, det är inte den delen vi sponsrar, vi sponsrar ett härligt fotbollslag som normalt har härliga fans, säger Jörgen Hjort.

Finlux har dock inga planer på att avbryta samarbetet efter det som hände i går.

– Det här naggar Hammarbys varumärke i kanten, och kommer det att hända liknande saker vid upprepade tillfällen framöver kommer vi att trycka på, och vi har möjlighet att backa ur, säger Jörgen Hjort, som annars är mycket nöjd med sponsorsamarbetet hittills.

– Vårt varumärke har gått från noll till det femte största LCD-märket. Vi är mycket nöjda hittills och i de sammanhang i media som Finlux-loggan synts har 99 procent varit positiva.

Vad säger du om att Hammarbyspelarna tackade fansen efteråt?
– Det är en liten klick som skapar sånt här, och jag tror inte att spelarna tackar huliganfalangen. Men det är en fråga för klubben.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.