Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storstjärnorna nobbade Löfven

Publicerad: 16 september 2016, 06:19

Stefan Löfven, Alicia Vikander och Bruce Springsteen

Foto: Wikimedia Commons/http://politik.in2pic.com

Statsministern ville ha draghjälp av Bruce Spingsteen och flera andra för kampanj i sociala medier, nu ska nätjättarna och världens största varumärken stoppa adblockers och kvinna stämmer sina föräldrar för barnbilder på Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AdblockFacebookStefan LöfvenBBCGoogle

Statsministern fick nobben av alla stjärnor
"Som en stor beundrare av både dina insatser på vita duken och ditt sociala engagemang, är det en sann glädje att skriva till dig.'", så inledde Stefan Löfven sitt personliga brev till Bruce Springsteen, Meryl Streep, Matt Damon och Alicia Vikander den 9 augusti. Statsministern ville ha draghjälp med lanseringen av sitt prestigeprojekt Global Deal - en global uppgörelse mellan arbetsgivare och arbetstagare, för bättre arbetsvillkor, säkerhet och jämställdhet. Lanseringen sker i FN-huset i New York på onsdag i nästa vecka. Men Löfven fick nobben av samtliga världsstjärnor. Det skriver Expressen.

Nätjättarna och världens största varumärken ska stoppa adblockers
Den digitala reklamvärlden går samman för att skapar en gemensam reklampolicy. Anledning är problemet med annonsblockerare som skadar intäktsflödet över hela branschen. Alliansen där bland annat Google, Facebook, Procter & Gamble och Unilever ingår presenterades i tyska Köln under torsdagen under Dmexco-konferensen. Det skriver bland annat AdWeek.

BBC:s topplöner offentliggörs
Högprofilerade BBC-journalister och ankare kommer att få sina löner offentliga. Åtgärden är en del av den brittiska regeringens reformpaket för public service-bolaget. Den nya policyn gäller medarbetare med över 150 000 pund i årslön. Det skriver The Guardian.

Föräldrar stämda för barndomsbilder på Facebook
En 18-årig kvinna i Österrike har valt att stämma sina föräldrar för de 500 bilder på henne som liten som de publicerat på Facebook. Kvinnan menar att bilderna är "avslöjande" och "pinsamma" och delats utan hennes medgivande. Det rör sig om bilder på allt från blöjbyten till potträning, bilder som kvinnan menar "kränker hennes rättigheter till ett privatliv". Det skriver Daily Mail.

GIF-sökningar i iMessage visade porr
Meddelandetjänsten Imessage uppdatering som lanserades tillsammans med Ios 10 i veckan innehöll överraskningar  som tvingade Apple till snabb handlingskraft. För en kort stund gav vissa sökord på GIF-animationer nämligen resultat i form av porrklipp. Det skriver Gizmondo.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.