Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Studio Total tvingas presentera nya bevis

Publicerad: 5 juli 2012, 12:38

Studio Total tvingas nu presentera allt mer material för att visa att "nallebjörnsbombningen” av Vitryssland verkligen har ägt rum.
Det är en klar missräkning för byrån som brottas med bevisbördan.


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Resumé talade i går med Vitrysslandsexperten Martin Uggla på Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa.

Han var då väldigt skeptisk till uppgifterna. Inga tecken eller signaler från Vitryssland pekade på att det hela verkligen ägt rum.

– Sannolikt är det en bluff. Om så är fallet är det här väldigt osmakligt, men skulle det stämma är det såklart häftigt, sa Martin Uggla.

Martin Uggla har därefter varit t i kontakt med Studio Total och fått se byråns filmer och bilder. Det har fått honom att ändra uppfattning. Han tror nu att att aktionen är äkta, även om han inte kan vara hundra procent säker.

Pr-kuppen är en missräkning såtillvida att Studio Total misstrotts och hela tiden tvingats presentera nya bevis. Senast i dag släpper man en ny film från planet (den övre filmen). Med tanke på byråns förflutna med bluffkampanjer har man skaffat sig låg trovärdighet.

I dag berättar Studio Totals vd Tomas Mazetti att det var han själv som flög planet. Mazetti är irritterad över att bland annat Resumé varit skeptiska till byråns pressmeddelanden.

– Vi tillbringade sammanlagt 1h 20min i restricted airspace, utan att veta  hur det vitryska luftförsvaren skulle agera, eller ifall vi skulle  hamna i vitryskt fängelse. Den risken var högst verklig för oss. Men  liksom den vitryska oppositionen, som DAGLIGEN utsätter sig för hot om  våld och repressalier tyckte vi att en sådan risk är värd att ta, meddelar Tomas Mazetti på SVT Debatt på nätet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.