Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Succé för Deportivos Minecraft-psykolog

Publicerad: 13 mars 2014, 15:53

Psykolog Oskar Henrikson i Minecraft-tappning

På en dryg vecka har flera tusen ungdomar besökt A Non Smoking Generations rädsloklinik i dataspelet Minecraft och diskuterat rädslor och rökning med klinikens psykolog


Ämnen i artikeln:

DeportivoMinecraft

Deprotivos pr-initiativ för A Non Smoking Generation har väckt uppmärksamjet över hela världen, såväl i traditionella medier som BBC som i stora tech- och innovationsbloggar som PSFK och Cnet.

– Minecraft är en spelmiljö som många ungdomar känner igen och känner sig trygga i. Man är också mer anonym än i verkliga världen och vågar kanske ställa frågor som man annars inte skulle ha ställt. Att det behövs ett nytt sätt att diskutera rökning på är tydligt, sett till det gensvar vi har fått av ungdomar och av medier över hela världen, säger Ann-Therese Enarsson, styrelseordförande A Non Smoking Generation.

Med fyra dagar kvar av klinikens öppettider, så är trycket fortsatt högt. Ämnen som kommit upp är till exempel när ens vänner vill att man ska testa på att röka när man inte vill, och oron för hälsan för en rökande familjemedlem.

– Det är påtagligt att det finns många funderingar och tankar kring rökning bland unga idag. Det värmer att se hur flera unga, även utan min inblandning i konversationen, börjar stötta och peppa varann till att stå emot rökning, säger Oskar Henrikson, legitimerad psykolog och psykologen bakom Minecraftkliniken.

Rädslokliniken håller öppet mellan 17-20 varje kväll till och med den 16 mars. Då all konversation på Minecraft är publik så sker alla samtal med psykologen av privat bruk i snabbchattsappen Kik.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

DeportivoMinecraft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.