Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sund i tätt samarbete med advokatbyrå

Publicerad: 29 oktober 2008, 10:59

Pr-byrån Sund Kommunikation och advokatbyrån Delphi inleder i veckan ett samarbete. De båda företagen ser både företagsförvärv och lobbying som områden där de kan göra gemensam sak.


Carl-Johan Wachtmeister börjar samarbeta med advokatbyrån Delphi.

– Legal-pr är ett växande område i USA och England. Nu är vi först ut i Sverige med ett tydligt erbjudande, säger Carl-Johan Wachtmeister vd på Sund Kommunikation.

Tanken är att de två byråerna ska hjälpa varandra att få in uppdrag. De kommer inte att erbjuda en lösning på en faktura eftersom advokatbyråer inte får ta uppdrag som inte är av juridisk art.

Lågkonjunkturen kan också bli en tillgång för samarbetet.
– Kriskommunikation är ett område, där det är viktigt att jurister och kommunikatörer samarbetar. Just nu jobbar vi med tre-fyra krisprojekt.

Ett annat område är företagsförvärv och sammanslagningar.
– Ofta kommer kommunikatören in när det återstår några få dagar innan affären ska presenteras. Det är på tok för sent. Vi gör ett mycket bättre jobb om vi samarbetar med juristerna och revisorerna redan tidigt i processen.

Carl-Johan Wachtmeister räknar med att Delphi och Sund ska samarbeta i mellan fem och tio uppdrag det närmaste året.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.