Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Superhjälten Messi frontfigur för Adidas i VM

Publicerad: 8 april 2010, 14:07

Adidas satsar stenhårt på VM med världens bästa fotbollsspelare Lionel Messi – Barcelonas superhjälte mot Arsenal i Champions League i går – som frontfigur för VM-kampanjerna.


Ämnen i artikeln:

AdidasEmma StjernlöfLionel Messi

Lionel Messi, fenomenal matchhjälte för Barcelona i går mot Arsenal, är Adidas viktigaste affischnamn i VM i sommar.

Lionel Messi var nära att missa VM i Sydafrika då Argentina inte höll på att kvalificera sig från VM-kvalet.
Något som fick Adidas att tappa andan:
– Vi var otroligt nervösa på Adidas att Argentina inte skulle kvalificera sig till VM och att vi skulle tappa världens bäste fotbollsspelare som frontfigur. Adidas har aldrig gjort en sådan här stor satsning på fotbolls-VM tidigare. Med världens bäste fotbollsspelare Lionel Messi kommer det att bli stor succe, säger Emma Stjernlöf, pr-chef Adidas Norden.

Adidas satsar på tolv lag i VM med Lionel Messis Argentina som frontlag. Adidas har även storlagen Spanien, Tyskland, Frankrike och Mexiko som Adidas sponsrade lag.

VM-kampanjen för Adidas startar i samband med Champions Leauge-finalen.

– Vi är större än Nike inom fotbollsområdet om vi räknar de som har störst omsättning. Både globalt sett samt även i Norden och Sverige är Adidas störst. Vi hoppas att ett Adidas-lag vinner VM, det skulle vara fantastiskt, avslutar Emma Stjernlöf på Adidas.

Daniel Nilsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.