Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svanell gör comeback hos S

Publicerad: 15 mars 2010, 12:50

Dan Svanell, konsult på Halvarsson & Halvarsson, gör comeback hos socialdemokraterna. Han kommer att få rollen som pressansvarig för Thomas Östros som är partiets talesman i ekonomiska frågor, skriver Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Dan SvanellSocialdemokraterna

Dan Svanell.

– Har man väl varit med i politiken finns det en dragningskraft att komma tillbaka. Det är nästan som ett gift. Speciellt nu när vi går in i en valrörelse.

Det är nu inför valrörelsen som Socialdemokraterna räknar med att trycket blir stort på partiets toppnamn. Tidigare har Anette Törnqvist varit pressekreterare för både Östros och Sven-Erik Österberg. Nu fortsätter hon att jobba för Sven-Erik Österberg.

Dans Svanell har under sina år i regeringskansliet sett Thomas Östros på ett antal stadsrådsposter. Men de två har aldrig jobbat tillsammans tidigare. Nu gäller det att matcha Östros mot den populära finansministern Anders Borg.
– Anders Borg är en av de mest populära ministrarna, men jag är övertygad om att Thomas Östros kan ge honom en tuff match. Han är mycket kompetent för uppdraget och har bland annat haft tre ministerposter under 10 år.

Dan Svanell har tidigare varit pressekreterare hos Anna Lindh. De senaste åren har han jobbat som pr-konsult för bland annat gasledningen Northstream. Dan Svanell börjar jobba för S efter påsk.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.