Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svaret på kritiken mot Israel – en musikvideo

Publicerad: 7 juni 2010, 13:02

En musikvideo som hånar och driver med aktivisterna från Ship to Gaza mejlades ut från den israeliska regeringens pressavdelning. Regeringen har senare gått ut och bett om ursäkt, skriver BBC på nätet.


Ämnen i artikeln:

Ship to Gaza

Filmen är en parodi på den välkända videon till välgörenhetslåten ”We Are the World.” Den nya versionen heter ”We Con the World” och framförs av skådespelare som föreställer fredsaktivisterna från Ship to Gaza.

I sångtexten sägs att folket på Gaza varken lider eller behöver bistånd. Aktivisterna målas upp som våldsmän som lurat hela världen.
– Vi tycker att det här är ett viktigt israeliskt bidrag till diskussionen kring den senaste tidens händelser, framför Caroline Glick via sin webbsida.

Caroline Glick är biträdande redaktör på Jerusalem Post. Hon driver även satirsajten Latma.co.il som gjort den parodiska musikvideon.

Enligt BBC så mejlades filmen ut till journalister från israeliska regeringens pressavdelning. Regeringen har därefter gått ut och sagt att man tar avstånd från klippets innehåll via en talesman.

Andra talesmän gillar dock filmen.
– Jag ropade på mina barn för att de skulle se den för jag tyckte den var rolig. Det här är var israelerna känner men regeringen har inget med det att göra, säger Mark Regev talesman för Israels premiärminister till The Guardian.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Ship to Gaza

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.