lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SvD klimatsatsar – halverar antalet långväga restips

Publicerad: 18 februari 2019, 12:48

I samband med att Svenska Dagbladet sjösätter reportageserien Klimatskiftet halverar man i bilagan SvD Resor antalet restips som kräver mer än fem timmars flygtid. Dessutom kommer tidningen att klimatkompensera alla sina resor.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetPR

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Inom ramen för reportageserien Klimatskiftet kommer Svenska Dagbladet under våren att berätta om de innovationer och projekt som pågår för att bromsa de mänskliga klimatpåverkningarna.

– Klimatomställningen är en av vår tids viktigaste frågor. Som en av Sveriges största morgontidningar har vi ett ansvar för att dels ge våra läsare fördjupad kunskap om klimatet, dels själva se över hur vi agerar, säger Svenska Dagbladets tf publisher Anna Careborg i ett pressmeddelande.

Samtidigt ser Svenska Dagbladet även över sin egen klimatpåverkan. Framöver kommer tidningen i bilagan SvD Resor att halvera antalet restips som kräver mer än fem timmars flygtid. Istället kommer man att dubbla antalet tips om nordiska resmål och dessutom lyfta tåg som första resealternativ för alla restips inom 200 mils radie från Stockholm. Slutligen kommer man även att klimatkompensera för de resor som tidningens medarbetare gör.

Vid sidan av den senaste satsningen har Svenska Dagbladet även satsat på nyhetsbrevet Klimatkollen, lanserat en egen kalkylator där läsare kan beräkna sitt klimatavtryck och rekryterat den profilerade klimatforskaren Johan Rockström som skribent.

– Vi tror på våra läsares förmåga att själva bilda sig en uppfattning i viktiga och omdebatterade frågor. Därför satsar vi på att lyfta fram olika röster och perspektiv inom ramen för klimatfrågan på såväl nyhetsplats som debatt och ledare, säger Anna Careborg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev