Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SvD:s förre grävreporter på uppdrag för Svenskt Näringsliv

Publicerad: 1 juli 2014, 13:13

Jacob Bursell.

Jacob Bursell – guldspadebelönad före detta SvD-reporter – får 200 000 kronor av Svenskt Näringsliv för lyfta industrifrågan inför valet.


Ämnen i artikeln:

Svenskt NäringslivAlmedalen 2014JKLJacob Bursell

Du ska skriva för sajten Industripolitiken.se från augusti fram till valet. Hur kommer det sig?
– JKL ringde mig i mitten av juni och presenterade konceptet. För mig är det här en ny arbetsform, men jag tyckte att det lät spännande.

Det är Svenskt Näringsliv som finansierar sajten. Hade du några dubier innan du tackade ja?
– Absolut. Jag kommer från tidningsvärlden där du är oberoende. Nu har jag en uppdragsgivare som är ett särintresse. Samtidigt tycker jag att det är kul, för nu får jag möjlighet att lära mig mer om svensk industri.

Hur fri kan du vara i skrivandet?
– Om jag skulle upptäcka att Carola Lemne fuskar med skatten är det inte rätt forum. Men jag har varit tydlig med att jag måste kunna ställa tuffa frågor till industrin. Jag är inte intresserad av att göra propaganda.

Är ditt karriärval ett symptom på mediebranschens kris?
– Man ser ju var resurserna finns, och det är inte i den vanliga journalistiken i samma utsträckning. Pr-branschen har vuxit så det knakar. Så ja, det jag gör är nog ett symptom

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.