Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svenska företaget vill skapa officiell sex-emoji

Publicerad: 23 april 2021, 07:24

Foto: Domingo Alvarez

Det intima livsstilsföretaget Lelo, som bland annat tillverkar sexleksaker, har ansökt till Unicode om att skapa den första officiella sexemojin.


Ämnen i artikeln:

Emoji

Trots att det i dag inte finns någon emoji som direkt symboliserar sex använder 77 procent emojis vid sexting. Det visar en undersökning av sexleksaksföretaget Lelo tillsammans med change.org, baserad på svar från 10 000 personer i Australien, Kanada, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, England och USA.

Istället är det auberginen, persikan och vattendropps-emojin som får ta plats vid denna typ av intima kommunikation. 

Det vill Lelo ändra på. Nu lämnar de in en ansökan till Unicode, företaget som står bakom emojis, för att skapa den första officiella sexemojin. 

– Den nya sexemojin skulle inte bara leda till nya spännande inslag i vardagen. Den öppnar också upp till samtal om det känsliga ämne som sex kan vara. Med den nya emojin vill Lelo uppmuntra till diskussion om säkert sex och välbefinnande. Men också låta alla människor göra sin röst hörd online när det kommer till sina unika behov och drömmar, säger Elvira Eriksson, marknads- och kommunikationschef på Lelo, i ett pressmeddelande. 

Lelos undersökning visar även att det finns en efterfrågan på en emoji för säkert sex samt sexleksaker. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Emoji

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.