Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svenska Nepa börsnoteras

Publicerad: 31 mars 2016, 14:13

Foto: Mostphotos

Undersökningstjänsten Nepa tar steget in på Stockholmsbörsens First North-lista. Bolaget hoppas på att fortsätta växa och expandera till USA.


Ämnen i artikeln:

Nepa

Nepa är ett svenskt datainsamlingsbolag som kanske inte har fått den uppmärksamhet de förtjänar. De har utvecklat ett system som samlar in information om konsumenter till deras kunder. Konsumenterna anger vad de tycker om olika produkter, och därefter undersöker Nepa de här personernas faktiska beteende.

Det är särskilt mediebranschen, detaljhandeln, snabbrörliga konsumentprodukter och telekombolag som bolaget jobbar med, och hittills har de gjort jobb för bland annat SAS, Spotify och BBC. De finns nu i Norden, England och Indien och till näst har de siktet på USA.

Nu börsnoteras Nepa på First North och säger i ett uttalande till Breakit att de hoppas på ett börsvärde på 325 miljoner kronor. Från år 2014 till 2015 gjorde bolaget en ökning på 25 procent och omsatte 155 miljoner kronor.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Nepa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.