Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svenska Spels julklapp: Hyllar fotbollsälskarna med korv

Publicerad: 22 december 2015, 14:45

En introduktionsvideo visar hur du gör korvarna hemma.

Foto: Youtube

Nu ska fotbollstokiga och korvälskare firas. Svenska Spels pr-trick inför jul stavas Boxing Day Banger och är en hantverkskorv som kan plockas upp i butiker i Stockholm. Sjögräs är en av ingredienserna.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelPR-kampanjPR-strategi

Nu kommer uppföljaren till det engelska fotbollsgräset. Annandagen är turligt nog en stryktipslördag i år, vilket gör att Svenska Spel slår på stora trumman genom att erbjuda tipparna något extra.

Korvmakarna Gareth Jones och David Taylor från Taylors & Jones har inför julhelgen tagit fram en korv – närmare bestämt en Banger som är en engelsk mattradition. Svenska Spels egen korv kallas Boxing Day Banger och säljs som en hyllning till fotbollen och det svenska julbordet.

– Bland ingredienserna finns Laverbread, ett sjögräs från Swansea, som ger en ny och intressant kryddning till en klassisk korv. Det blir även en hyllning till Swanseas svenske målvakt, den mäktige Kristoffer Nordfeldt, säger Gareth Jones, korvtillverkare på Taylors & Jones, i en kommentar.

Förutom sjägrös innehåller korven även bland annat kryddorna rosmarin, timjan och salvia.

Korvarna finns till försäljning i Taylors & Jones butiker i Stockholm på Kungsholmen och Hötorgshallen och serveras även på deras restaurang vid Hornstull.

PR-byrån Jung Relations står för produktionen.

Här kan du se hyllningen från korvmakarna.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.