tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Svenssons chans att bli statsminister

Publicerad: 2 juli 2013, 11:40

Ålandsbolaget Play Among Friends, PAF, har utvecklat en sannolikhetskalkyl för vanliga människors möjligheter att bli statsminister vid valet nästa år - statsministeroddset.

Ämnen i artikeln:

PafFredrik ReinfeldtPR

KB

Karl-Johan Byttner


”Oddset för att Fredrik Reinfeldt ska bli statsminister är 2.41. Men vad är oddset för att du ska bli statsminister nästa år?”

Så inleder Play Among Friends, Paf, beskrivningen av sin nya tjänst - statsministeroddset.

Ideella  organisationer drev sina egna spelautomater på Åland fram till 1996,  vilket gjorde att Paf grundades med syfte att samla alla verksamheter  under en enda officiell spellicens.

Paf har nu utvecklat en  sannonlikhetskalkyl för att bli Sveriges statminister. Tanken med initiativet är att  hylla Sveriges politiskt aktiva.

Paf konstaterar att Sveriges yngsta  statsminister, Robert Themptander, var knappt 40 år då han tillträdde år  1884, men att en äldre perso, kanske inte så oväntat, ändå har större  chans att bli statsminister.

Paf:s tjänst visar också att ingen  statsminister har varit född i mars eller maj samt att 8 av 33  statsministrar har varit vattumän.

Sverige har aldrig haft en kvinnlig statsminister så Paf konstaterar att oddsen är ganska dåliga om man är just kvinna.

Det går också att spela på vår nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, men här är oddsen endast 2.10. Stefan Löfvén ligger på 1.81.

Paf ägs av Ålands Landskapsregeringen - vinsten går till goda ändamål.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev