Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Swebus blixtkampanj efter SSU-toppens taxiresa

Publicerad: 11 januari 2017, 13:22

SSU-ordföranden Philip Botström är i blåsväder efter en taxiresa som kostade 7900 kronor. Det fick Swebus att agera med en pik till ungdomspolitikern.


Ämnen i artikeln:

SwebusSSUReklamkampanjSocialdemokraterna

Det var i samband med den klassiska mediehändelsen Folk och Försvar som SSU-ordföranden Philip Botström bestämde sig för att ta en taxiresa från Sälen till Stockholm, vilket Aftonbladet uppmärksammade. SSU-toppen uppgav att han tog resan, som kostade närmare 8000 kronor, för att delta i ett möte med Socialdemoraternas verkställande utskott dagen efter. Ett möte han sedan inte närvarade vid.

Under tisdagen har han bett om ursäkt, sagt att han kämpar mot utmattning och lovat att betala taxiresan. Företaget Swebus var dock snabba på att skicka en passning till politikern om billigare resor från Sälen till Stockholm.

– Nu var det ju så att vår buss tajmade ganska bra med när hans möte avslutades i Sälen, så bussen hade varit bättre både för priset och miljön säger Christel Grip, presskontakt på Swebus till Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.