Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Synsam släpper kollektion i återvunnen havsplast

Publicerad: 15 februari 2019, 08:52

Som ett led i sin ambition att jobba för de globala klimatmålen i Agenda 2030 lanserar Synsam en glasögonkollektion vars bågar helt är tillverkade av återvunnen havsplast. Kollektionen lanseras i samarbete med organisationen Sea2See.


Ämnen i artikeln:

Synsam

Organisationen Sea2See är en spansk organisation som med hjälp av fiskare samlar in havsplast som därefter används för att tillverka glasögonbågar.

Nu släpper Synsam en glasögonkollektion i samarbete med organisationen. Kollektionen lanseras under namnet Fellepini x Sea2See och modellerna är döpta efter hav runtom i världen.

– För Synsam Group är detta ett självklart ställningstagande för en positiv och nödvändig förändring. Lansering är del av en större satsning som vi gör som bolag för att värna om vår planetoch människorna, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef, Synsam Group i ett pressmeddelande.

Kollektionen kommer att säljas i alla Synsams 450 butiker runtom i Norden.

– Människor ställer i allt högre utsträckning krav på hållbara produkter och tjänster och Synsam vill hjälpa kunderna att göra mer medvetna och hållbara val när de väljer glasögon. Samarbetet med Sea2See är viktigt för oss och vi är stolta att nu kunna erbjuda denna kollektion, säger Martin Daniels, chief innovation officer, Synsam Group.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Synsam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.