Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Systembolaget serverade minderårig alkohol på minglet

Publicerad: 2 juli 2014, 10:17

Systembolaget-skandal i Almedalen.

Foto: Colourbox.

Systembolaget är i blåsväder efter sitt Almedalsmingel där en minderårig serverades alkohol. – Det är beklagligt, det finns inga ursäkter, säger Systembolagets presschef Lennart Agén till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SystembolagetAlmedalen 2014

När Systembolaget höll sitt årliga Almedalsmingel i landshövdingens trädgård i Visby i går genomförde Ungdomens Nykterhetsförbund en ålderskontroll – och en 17-årig UNF:are blev serverad alkohol.

I dag skickar UNF ut ett pressmeddelande med skarp kritik mot mingelkulturen i allmänhet och Systembolaget i synnerhet.

– Det här visar tydligt på ett av problemen med att ha Almedalsmingel med alkohol. Utöver att det stänger ute unga eller personer som inte vill vistas i en alkoholfylld miljö så öppnar det upp för att unga får tag på alkohol. Många är påhittigare än vad UNF kan vara och ju fler mingel som serverar alkohol, desto större risker att den hamnar i fel händer, säger Malin Thorson, ordförande för Ungdomens Nykterhetsförbund och fortsätter:

– Att till och med Systembolaget, som ändå är överlägset bäst på att hantera ålderskontroller, gör det här misstaget visar att man aldrig kan luta sig tillbaka och tänka att vi har ett helt felsäkert system. Jag hoppas Systembolaget lär sig av det här och går tillbaka till alkoholfritt mingel till nästa år.

Systemboalget hade alkoholfritt mingel i fjol, men i år bjöds det även på alkoholhaltiga drycker.

– Vi jobbar mycket med ett ekologiskt hållbart tema där det både är alkohol och alkoholfritt, vi hade även ett seminarium om det. Men att en minderårig serveras alkhohol är naturligtvis oacceptabelt, säger Systembolagets presschef Lennart Agén till Resumé.

Han lovar bättring.

– Vi måste skärpa rutinerna och kanske ta in en butiksanställd som sköter ålerskontrollen. Vi måste lära oss av det inträffade, helt klart. Så här får det inte gå till.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SystembolagetAlmedalen 2014

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.