Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tackar SVT och ETC för rekordresultat efter skandal-rapportering

Publicerad: 1 augusti 2017, 09:54

Dollarstores affärsidé är att sälja basvaror till låga priser.

Foto: Pressbild

Dollarstores vd Peter Ahlberg blev omskriven för kontroversiella formuleringar i ett brev till personalen. Nu tackar han medierna för lågpriskedjans rekordresultat.


Ämnen i artikeln:

ETCSVT

I våras rapporterade bland annat ETC om Peter Ahlbergs brev till personalen på Dollarstore där han tar kraftfullt avstånd från feminism och jämställdhet.

"Jag protesterar. Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat. I Sverige alltså. Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar." skrev han bland annat.

Dollarstore-vd:n fick motta hård kritik för sina formuleringar, men gick också till motangrepp mot medierna som rapporterat om dem. I ett nytt brev skrev Ahlberg att han skulle chartra ett plan så att de journalister som skrivit om honom kan få åka till Nordkorea.

”Planet är redan fullbokat av den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren som förespråkar rättning i leden med plakatet "Pk Fascism ska i Sverige råda" (sic). Längst fram i Kommunist-class (även om de nu inte skulle erkänna att de förespråkar Lenins teser) ska eliten få sitta bekvämt.”, skrev han enligt ETC.

De negativa skriverierna under våren verkar dock inte ha påverkat lågpriskedjans resultat. Veckans Affärer rapporterar att Dollarstore slog rekord under det första halvåret, både vad gäller omsättning och resultat. Peter Ahlberg väljer att tacka SVT och ETC för "ett gott samarbete" och skickar med en förhoppning om fler artiklar framöver.

"Tacksamhet är så stor, så med glädje tänker jag idag sponsra er vardera med 10 000 kronor för er fortsatta expansion. Även om nu er verksamhet till största del finansieras av svenskarnas skattepengar, så finner jag glädje i mitt generösa tillvägagångssätt. Tårtor är också på väg, och dessa är dessutom genus-säkrade" skriver han i ett mejl till VA.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ETCSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.