Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tar fram arabisk regelbok för att locka nyanlända till handboll

Publicerad: 21 november 2016, 12:04

Svenska Handbollsförbundet vill få fler att testa på sporten. Genom den arabiska introduktionsguiden och regelboken hoppas de öppna fler människors ögon.


Ämnen i artikeln:

Volontaire

I december arrangeras EM i Handboll i Sverige. Lagom till mästerskapet lanseras alltså en ny upplaga av regerboken på arabiska. Dessutom släpps en introduktionsguide till sporten. Syftet är att nå ut till de grupper som inte har någon erfarenhet av handboll från sina hemländer. På så vis hoppas Svenska Handbollsförbundet  och kunna bredda rekryteringsbasen för nya spelare.
– Under EM i handboll vill vi påverka samhället positivt och visa att ett stort hjärta och händer är allt som behövs för att spela handboll. Materialet på arabiska kommer leva vidare efter mästerskapet och sänker trösklarna för en stor grupp nyanlända att kunna upptäcka handbollen, säger Matilda Boson, marknadsansvarig för EM i handboll 2016 i ett pressmeddelande.

För att ta fram guiden har de tagit hjälp av en arabisktalande grafisk designer som själv kom till Sverige från Syrien för två år sedan. Man har också haft kontakt med handbollstränaren Helgi Michael Magnússon, som tränar nyanlända i Stockholm ihop med IK Bolton. Byrån som varit med och sytt ihop projketet är Volontaire.
– Tidigare har Handbollen varit för passiv i arbetet med att nå ut till minoritetsgrupper, vilket gjort att vi missat många talangfulla spelare jämfört med andra sporter. Ingenting händer om vi väntar, istället måste vi ut och se till att nyanlända barn och ungdomar får en trygg plats där de kan uppleva handbollen på lika villkor och med samma glädje som alla andra. Det är när vi skapar plats för möten som vi bygger ett bättre samhälle, kommenterar Helgi Magnússon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.