Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tar över efter Linda Waxin

Publicerad: 10 april 2014, 13:36

Sharon Reid

Foto: Edelman

I början av året stod det klart att Linda Waxin lämnar vd-posten på Edelmans Stockholomskontor. Nu har pr-byrån gjort klart med en tillfällig ersättare. Det blir Sharon Reid som hämtas från Edelman i London och kommer att leda verksamheten i sex-nio månader.


Ämnen i artikeln:

EdelmanLinda Waxin

Sharon Reid tillträder i slutet av maj som vd för Edelmans verksamhet i Stockholm.

Till vardags jobbar Sharon Reid på Edelman i London. Totalt har hon jobbat inom Edelman i 16 års tid, den första delen på JCPR som för åtta år sedan köptes upp av Edelman.

– Sharon känns helt rätt för rollen, hon ser fram emot utmaningen och exalterad över att vara del av ett mindre, mer personligt team igen. Hon har gedigen erfarenhet inom marknads-PR från JCPR, har lett stora globala konton och stora team. Idag har hon en roll som executive creative director i London. Erfarenheten och kontaktnätet hon har inom Edelman gör att hon är en väldigt trygg lösning, säger Linda Waxin, vd Edelman Stockholm i ett pressmeddelande.

Sedan Sharon Reid fick frågan om hon ville ta jobbet har hon besökt Stockholmskontoret vid två tillfällen och börjat lära känna teamet som består av 15 personer. I en interimlösning kommer hon att leda verksamheten under en period på mellan sex och nio månader.

– När Michael Stewart, vår Europachef berättade om öppningen i Stockholm blev jag genast peppad. Jag har hört mycket om Stockholmskontorets energi, kreativitet och den höga kvalitet de levererar till sina kunder. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av ett mindre, ungt team där allt fortfarande är möjligt. Jag är övertygad om att den erfarenhet jag har kommer ge den stabilitet som teamet behöver, efter en snabb turnaroundresa och med de stora förändringar som skett under kort tid, säger Sharon Reid i samma pressmeddelande.

I London har Sharon Reid arbetat med att utveckla nya strategier för integrerade pr-team vilket har handlat om att sätta samman specialister inom konsument, kris, digital och corporate vilket speglar Stockholmskontorets arbetssätt.

– Vi prioriterar Stockholmskontoret högt, inte för att bidra till vår storlek, utan för att kontinuerligt sprida modernt tänkande och kreativitet i hela regionen. Både teamets arbetssätt och arbete inspirerar många av oss inom Edelman internationellt. Jag är glad över att kunna vidareutveckla detta genom Sharon som är en ledare med stort förtroende inom Edelman, säger Michael Stewart, Europachef Edelman i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

EdelmanLinda Waxin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.