Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tar plats i jättenätverk

Publicerad: 1 oktober 2008, 07:58

Pr-byrån Sund Kommunikation kvalade i helgen in i Worldcom PR – ett globalt nätverk för oberoende byråer. – Vi får mycket förfrågningar om att jobba internationellt, säger Carl-Johan Wachtmeister, vd på Sund Kommunikation.


Carl-Johan Wachtmeister.

Worldcom PRs nätverk består av drygt 100 byråer med totalt 2000 anställda. Tyngdpunkten ligger i Europa och USA, men det finns representanter i alla världsdelar. I helgen var Sund Kommunikation på plats när Worldcom höll årsmöte.
– Vi fick göra en presentation av byrån. Sedan blev vi och två andra byråer invalda, berättar Carl-Johan Wachtmeister.

Att vara medlem i nätverket kostar mellan 40 000 och 50 000 per år. Om det blir värt pengarna beror mycket på hur aktiv man själv är som medlem.
– Använder vi nätverkets byråer för våra kunder, så är det troligt att även vi får uppdrag från nätverket. Vi har faktiskt redan inlett ett par samarbeten.

Förutom att man delar kunder i nätverket finns det också möjlighet att ta del av andra byråers kunskaper.
– Både när det gäller pitcher och det dagliga arbetet kan man få hjälp och tips från andra byråer som jobbat med liknande kunder eller branscher. Jag blev imponerad över hur bra intranät som finns i nätverket.

Leif Andersson, grundare av Sund Kommunikation kommer att bli ansvarig för utbytet med Worldcom.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.