Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Taxitolkarna – chaufförer som talar turistens språk

Publicerad: 8 juli 2016, 06:35

Foto: Kampanjbild/Taxi Stockholm

Taxi Stockholm vill visa mångfaldens fördelar och erbjuder därför kunderna 28 olika språkalternativ.


Ämnen i artikeln:

KingTaxi Stockholm

Chaufförerna hos Taxi Stockholm täcker en bred palett internationella bakgrunder. Samtidigt kommer hundratusentals turister till huvudstaden under sommaren, varav många varken talar svenska eller särskilt bra engelska. För att göra Stockholm mer tillgängligt och i samma veva nyttja de språkresurser som personalstyrkan innefattar, erbjuder man nu kunder att boka en chaufför som talar ett specifikt språk.
– Det blir allt vanligare att kulturell mångfald beskrivs som ett problem. Taxi Stockholms organisation är bevis på motsatsen – och det här är ett sätt att lyfta fram hur mångfalden kan användas som en resurs, kommenterar Carina Herly från Taxi Stockholm.

Initiativet är dock tillfälligt och tjänsten finns på nätet och via de hotell som taxibolaget samarbetar med under sommaren. Men om projektet faller väl ut så kan det införas permanent.

Medarbetarna på Taxi Stockholm täcker hela 28 språk, som alla finns möjliga att boka.
– Att genom Taxitolkarna få visa gäster från mitt hemland det bästa med Stockholm gör mig både glad och stolt, säger Fridun Abidi, förare på Taxi Stockholm.

Kampanjen genomförs tillsammans med King som har gjort filmen nedan som förklarar tjänsten.
– Eftersom det har varit så mycket tråkiga nyheter på sistone så känns det schysst att få göra en kampanj som är mallig kring en av alla positiva effekter invandringen bidragit till. Taxi Stockholm är verkligen ett levande bevis på att människor med olika bakgrund funkar bra ihop så det känns toppen att få lyfta upp det, säger Josephine Wallin, art director på King.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

KingTaxi Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.