Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tele2 blir officiell partner till Hammarby och Djurgården

Publicerad: 2 juni 2015, 07:30

Pernilla Oldmark, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2 står mittemellan Henrik Berggren, vd för Djurgården fotboll och Henrik Kindlund, vd för Hammarby fotboll.

Foto: Richard Ortega.

Företagskunder kan bli matchvärdar när topplagen möts och ökad satsning på arenaupplevelsen. Det vill de tre parterna åstadkomma med de nya samarbetsavtalen.


Ämnen i artikeln:

Pernilla Oldmark

Både Djurgården och Hammarby spelar sina hemmamatcher på Tele2 arena och nu fördjupas samarbetet mellan teleoperatören och de båda klubbarna.

– Vi samarbetar redan nära med Stockholm Globe Arenas och Live Nation. Men nu fördjupar vi samarbetet även med Hammarby och Djurgården. De har ju enorma fanskaror och möjligheten att kommunicera med dem är såklart mycket attraktiv, säger Pernilla Oldmark, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2.

Samarbetet kommer framförallt att kretsa kring hur man kan göra arenaupplevelsen ännu bättre. För ett tag sen lanserade man en app där publiken kan titta på repriser och rösta på matchens bästa spelare, allt via arenans wifi. Mer konkreta nyheter från de nya avtalen kommer att släppas efter hand.

– Nu kommer vi sätta oss ner och diskutera så att vi kan komma fram till vad det finns för innehåll som fotbollslagen vill ha.

Klart nu är att företagskunder hos Tele2 kan bli matchvärdar vilket innebär att man får presentera matcher och bjuda in sina egna kunder till matcherna.

Båda klubbarna är nöjda med det nya samarbetet.

– Att man tar klivet in som Officiell partner till Djurgården fotboll förstärker bilden av att vi har ett av Sveriges starkaste varumärken och är attraktiva som samarbetspartners, säger Henrik Berggren, vd för Djurgården fotboll.

– När Tele2 nu även blir en kommersiell partner till Hammarby fotboll stärker det både oss som klubb och samarbetet mellan våra organisationer, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby fotboll.

Innebär det en konflikt att Djurgården och Hammarby är konkurrenter på plan?

– Nej, vi har skrivit separata samarbetsavtal med varje klubb. Vi kommer kunna göra vissa gemensamma samarbeten, som till exempel appen. Andra saker kommer vi göra med bara en av klubbarna, säger Pernilla Oldmark på Tele2.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Pernilla Oldmark

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.