Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Thomsgård lämnar Rättviseförmedlingen

Publicerad: 21 januari 2014, 07:43

Lina Thomsgård och efterträdaren Seher Yilmaz.

Foto: Pressbild.

Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård lämnar som ordförande och talesperson. Prime-konsulten Seher Yilmaz går in som ordförande i stället.


– Att bli ordförande för Rättviseförmedlingen och därmed få möjlighet  att arbeta för ett jämställt och inkluderande samhälle där människors  kompetens inte går förlorad på grund av normer, känns hedrande och  stort, säger Seher Yilmaz i en kommentar.

Hon har en  bakgrund inom offentlig sektor och har bland annat varit arbetande  ordförande för Sveriges Elevkårer samt för LSU – Sveriges  ungdomsorganisationer, vilket är en samarbetsorganisation för ett 80-tal  nationella ungdomsorganisationer.

Hon har även varit public affairs-ansvarig på Unionen samt ledamot i Skolverkets styrelse.

Hon skriver även krönikor för Nyheter 24 med fokus på just jämställdhet och mångfald.

Rättviseförmedlingen  startades den 1 mars 2010 för att identifiera kompetens och utmana  fördomar om vem som bör göra vad. Projektet involverar nära 60 000  personer idag.

– Sedan tidiga tonår har min vision varit ett samhälle  där alla människor får möjlighet att nå sin fulla potential utan att  hindras av strukturer baserade på kön eller etnisk bakgrund.  Rättviseförmedlingen tillsammans med alla rättviseförmedlare gör ett  viktigt arbete för att vi ska nå den visionen, säger Seher Yilmaz i en  kommentar.

Rättviseförmedlingen har belönats med Titanägget och Lina Thomsgård har alltid varit ansiktet utåt, men lämnar nu sitt uppdrag.

–  Rättviseförmedlingen är det viktigaste jag gjort i livet, men rörelse  kan inte ske utan att saker flyttar på sig. Om det är något jag lärt mig  om konstruktivt förändringsarbete under de här fantastiska åren så är  det vikten av att själv vara en del av förändringen. Nu är det dags att  passa micken vidare så att nya röster kan forma Rättviseförmedlingens  budskap och visa rätt väg framåt, säger Lina Thomsgård.

Seher Yilmaz har sedan tidigare suttit med i Rättviseförmedlingens expansionsråd.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.