Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tidigare Grayling-vd ny byråchef på Hero

Publicerad: 18 december 2012, 09:58

Mårten Lundberg, tillträder den nya posten i februari

Mårten Lundberg tillträder den 1 februari nästa år som byråchef på Hero Kommunikation. Han kommer närmast från Grayling där han varit vd samt chef för marknads-pr-gruppen.


Ämnen i artikeln:

Hero KommunikationMårten Lundberg

Mårten Lundberg har dryga 20 års erfarenhet av kommunikationsarbete från både kund- och byråsidan. Närmast kommer han från Grayling där han varit vd samt chef för marknads-pr-gruppen.

– Vi är starka inom främst business to business men även konsument. Mårten har arbetat med båda delarna och är en mycket vass konsult. Hans starka ledaregenskaper och stora nätverk kommer att bidra till Heros fortsatta utveckling, och vi ser även Mårten som en värdefull framtida delägare, säger Carolina Anestam, vd och grundare av Hero.

Innan tiden på Grayling arbetade han på Cohn & Wolfe som kreativ chef, medlem av ledningsgruppen och chef för konsumentgruppen.

Mårten Lundberg har arbetat med flera av Sveriges mest kända varumärken, både inom corporate-pr och marknads-pr.

Under tiden på Grayling och Cohn&Wolfe har han utvecklat kampanjer som prisbelönats med Guldägg, Spinnguld och guld i European Excellence Awards. Han har också suttit i juryn för Spinn och Sabre Awards.

I år har han som Spinn-general lett arbetet med att förnya konceptet med Spinngalan. Mårten är även styrelseledamot i branschföreningen Precis.

– Hero har byggt en bra affär med starkt kundfokus och högt engagemang. Det märks att de alltid sätter kvalitet i främsta rummet. Det känns oerhört stimulerande att få möjlighet att komma nu när man ska ta nästa kliv i utvecklingen. Min erfarenhet från en större byrå passar då bra in, säger Mårten Lundberg.

Hero rankades trea i årets byrå 2011 i kategorin mellanstora pr-byråer. Byrån hade högst betyg av samtliga gällande engagemang, leveranssäkerhet, proaktivitet och projektledning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.