Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tidigare Kreab-konsult mitt i stormens öga

Publicerad: 18 december 2012, 15:48

Paula Hammerskog, kommunikationschef Academedia

Foto: Pressbild: Academedia

Det rådde upploppsstämning vid Plusgymnasiet i Göteborg i förmiddags. Vid lunchtid samlades 500 ungdomar för att få tag på den person som ska ha hängt ungdomar på Instagram med kränkande kommentarer. Mitt i krisen befinner sig Kreabs tidigare konsult Paula Hammerskog – i dag kommunikationsdirektör på Academedia som äger Plusgymnasiet.


Academedia har tidigare varit i blåsväder. För en tid sedan blev skolkoncernen hårt ansatt i ett reportage om friskolorna i SVT:s "Uppdrag Granskning".

I dag var det dags igen. Över 500 ungdomar flockades kring Plusgymnasiet i Göteborg. Kring lunchtid hade folkmassan skapat en upploppsstämning. Det skriver Expressen.

Orsaken ska vara att en ungdom har hängt ut personer, främst unga tjejer, på Instagram. Denna ska också ha fällt nedsättande kommentarer.

Kravallerna fick 20-30 poliser och en polishelikopter att kallas till platsen. I samband med upploppet omhändertogs 27 personer av polisen. Skolområdet har nu spärrats av till följd av den kaotiska situationen.

Vid sidan av kaoset på skolan befinner sig Kreabs tidigare konsult Paula Hammerskog i mediernas skottglugg. Sedan i maj 2011 är hon kommunikationsdirektör på Academedia som äger Plusgymnasiet.

Enligt hennes arbetsbeskrivning ansvarar hon för: "strategi och genomförande av olika typer av kommunikationsinsatser. Mediarelationer, krishantering, rådgivning till verksamheterna."

Nu är det Paula Hammerskogs uppdrag att sortera bland informationen och hindra desinformation:

– Det har varit diskussioner på Instagram och Facebook under natten och det har bildats en del grupper. Mer än så vill vi inte gå ut och säga nu, vi vill inte sprida rykten heller. Det har publicerats saker men vi vet inte av vilka och vet inte om det är av elever från vår skola, sade hon till TT tidigare i dag.

När Resumé ringer upp henne har hon inte tid att uttala sig:
– Jag kan inte prata just nu, jag befinner mig i skarpt läge, säger Paula Hammerskog till Resumé.

Paula Hammerskog har en bakgrund som journalist på bland annat Expressen. Sedan 1997 är hon kommunikationskonsult.

År 2003 började hon arbeta åt friskoleföretag på NTI och har sedan dess arbetat med branschen genom bland annat Almega och Friskolornas Riksförbund. Under perioden 2006-2008 var hon konsult på Kreab.

Vid sidan av uppdraget för Academedia driver hon sin egen konsultverksamhet i Paulas Byrå sedan tio år tillbaka.

Polisen utlyste en pressträff klockan 16.30, med anledning av upploppet. Den person som misstänks ha hängt ut och kränkt ungdomar på Facebook har tagits in på förhör.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.