Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tillbakavisar kritiken

Publicerad: 10 februari 2010, 15:32

Elisabeth Ström tillbakavisar en rad påståenden kring hennes agerande i sin nya roll. Hon tycker att det är både tråkigt och sorgligt att sådana uppgifter sprids om henne.


Ämnen i artikeln:

Elisabeth StrömVattenfall

truefalse

Uppgifterna att hon har sagt upp alla personer på marknad och låter dessa söka om sina jobb är felaktiga, enligt Elisabeth Ström. Och enligt henne fick hon ta över en sargad kommunikationsavdelning:
– Man hade det tufft en längre period med en rad chefs­byten. Jag har stor respekt för detta och träffar alla medarbetare på tu man hand. Jag möter många duktiga personer, säger Elisabeth Ström.

Hon bekräftar att hon bad presschef Mark Vadasz att ta semester, men av andra skäl:
– Han var utarbetad efter novemberkrisen och behövde lång semester över julen.

Elisabeth Ström bekräftar att han har ersatts med en JKL-konsult, Maart Mandi, och att denne är kvar. Hon tycker inte att det är konstigt att ­Maart Mandi tog över i stället för Erik von Hofsten:
– Erik har ett stort arbete med Vattenfall i Norden. Det handlar alltså inte om att Vatten­falls personal skulle sakna tillräckliga kunskaper, säger Elisabeth Ström.

Elisabeth Ström tillbakavisar uppgifterna att hon i samband med novemberkrisen toppstyrde från dag ett. Hennes version är att hon gick in först efter 24 timmar.

Hon menar också att det är felaktigt att hon gick in heltid redan i november och december. Hon hävdar att det var Knut Lehhman, som sedan tidigare är huvudkonsult, som gick in som huvudkonsult, inte hon, samt dementerar påståendet att hon ihop med JKL har författat en rad dementier:
– Jag har inte skrivit ett enda pressmeddelande för Vattenfall, säger Elisabeth Ström.

Hon tillbakavisar också påståendet kring Vattenfalls dementi runt det extrainkallade styrelsemötet:
– TV4-journalisten Niklas Svensson stod utanför Vatten­falls lokaler och påstod att det pågick ett styrelsemöte. Det var felaktigt och då måste Vatten­fall dementera, säger Elisabeth Ström.

Hon bekräftar att det skedde en utvärdering av agerandet i samband med november­krisen, men att folk skulle ha gått där­ifrån vid presentationen är helt taget ur luften. Hon medger att hon inte är helt nöjd med krishanteringen. Hon anser att Vatten­fall svarade alldeles för sent kring TV4:s uppgifter:
– Vi borde ha varit mer tillgängliga, säger Elisabeth Ström.

Hon bekräftar årslönen på fyra miljoner kronor. Hon tycker dock inte att det stämmer att hon skulle ha haft mängder med jobb på kort tid. Och hon är besviken över uppgifterna som sprids:
– Det gör mig ledsen och innebär också att Vattenfall inte får en chans att samla sig, vilket vi så väl behöver, säger hon.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Elisabeth StrömVattenfall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.