tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Timo Räisänen spelar in vaggvisa åt Karlstads universitetsstudenter

Publicerad: 2 mars 2017, 08:10

Foto: Pressbild

Karlstad universitets studenter har svårt att sova. Därför bad univseritetet Timo Räisänen att spela in en vaggvise-version av sin hit "Fear no darkness, promised child".

Ämnen i artikeln:

Ord&Bild

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Våren 2016 vann Ord&Bild upphandlingen för Karlstads universitet. Förra månaden kom första delen av konceptet "Vid din sida", där eleverna kunde få pep-talks av profiler som Eva Hamilton och Kosovare Aslani.

Idag kommer den andra delen av konceptet. I en utfrågning bland sina studenter upptäckte universitetet att mer än hälften av deras studenter hade problem med sömnen.

– Oftast har man vanor som inte är helt optimala, säger Annika Norell Clarke, doktor i psykologi som forskar på sömn. Ofta handlar det om vad man gör på kvällen – om man ägnar sig åt aktiviteter som piggar upp hjärnan eller kroppen. Som att träna sent, plugga sent eller chattar med kompisar .

För att råda bot på problemet bad universitetet artisten Timo Räisänen att spela in en vaggvise-version av sin hit "Fear no darkness, promised child" – "Fear no darkness, lullaby".

– Vaggvisor kan verka lugnande och kan möjligen också distrahera från uppvarvande tankar. Därför bad vi Timo Räisänen att göra en vaggvisa av sin hitlåt från 2006, ”Fear No Darkness, Promised Child”, säger Niclas Fors, CD på Ord&Bild, som står bakom konceptet.

Låten kompletteras med en musikvideo regisserad av Johan Westerlind.

– När vi frågade Timo gillade han genast idén – både tanken på att hjälpa studenterna och att göra en vaggvisa av sin låt. Det märks verkligen på resultatet. Han har inte sparat på krutet: låten är inspelad med hans ordinarie musiker och delar av Göteborgs Symfoniorkester, så det är en mäktig version. Jag är enormt stolt över vår delaktighet och möjligheten att presentera den på det här viset, säger Malin Åhs, kommunikatör.

Lyssna på låten och se videon här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev