Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Toppkreatörer blir typsnitt

Publicerad: 17 mars 2014, 15:05

Inbjudningarna skapas.

En personlig inbjudan med individuellt typsnitt. I dag har 239 nordiska kreatörer fått personliga bokstäver i brevlådan. Typsnitten har namn som Hollingworth Heavy, Åkestam Bold och Langseth Light.


Ämnen i artikeln:

Abby PriestFamiljenPangeaAdobe

Det är Adobes kreatörsevent Create now – new creative meet up som reklambyrån Abby Norm försökt locka till.  

– De här människorna överöses ju med inbjudningar och förfrågningar, så vi behövde något som verkligen väckte deras intresse. Och vad är mer intressant än sig själv, säger Dan Göransson, copywriter på Abby Norm i ett pressmeddelande.

Inbjudningarna går ut digitalt och postas i form av affischer. Den som vill ha sitt eget typsnitt digitalt får hämta det på en usb-sticka under eventet.  

Alla typsnitt är personliga med egna unika ligaturer. De är tillverkade av kommunikationsbyrån Familjen Pangeas typsnittsdesigners.  

– De är en mix av tunna och feta sansserifer, antikvor, stenciltypsnitt och slabserifer. Jag tycker att de på ett lekfullt sätt tar upp olika personligheter som bjudits till eventet, säger Fredrik Anderssson, designer på Familjen Pangea i ett pressmeddelande.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.