Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Toppnamn till Diplomat

Publicerad: 2 juli 2014, 10:03

Diplomat värvar Göran Färm.

Diplomat värvar Göran Färm som seniorkonsult. Med över tio år i EU-parlamentet för Socialdemokraterna blir han en spets mot Bryssel.


Ämnen i artikeln:

Diplomat PRAlmedalen 2014

Göran Färm börjar som seniorkonsult på Diplomat efter sommaren. Företagskulturen och förtroendet på marknaden övertygade honom att komma till kommunikationsbyrån. Det är inte första gången han jobbar som konsult.

I mitten av 2000-talet arbetade han för Rådhusgruppen och drev den egna verksamheten Infärmation Europa AB. Göran Färm gick nyligen i pension och tjänsten på Diplomat är på deltid.

– Tanken är att jag ska komma in minst en dag i veckan. Vid sidan av Diplomat kommer jag även att verka inom kommunpolitiken i Norrköping på en lägre nivå.

Utöver sina två sejourer i EU-parlamentet, 1999-2004 och 2007-2014, har Göran Färm varit rådgivare åt EU-kommissionären Margot Wallström samt suttit i EU:s regionkommitté. Han var även socialdemokratisk gruppledare i EU-parlamentets budgetutskott.

– Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter inte minst från min tid i Bryssel där har jag min spets. Men jag kommer förstås även att jobba med nationella uppdrag. Min roll är inte helt satt än.

Göran Färms karriär började som journalist. Under slutet av 1970-talet var han chef för reklambyrån Are Idé 2, som utformade kampanjer åt Socialdemokraterna. Han blev senare chef för LO:s näringspolitiska enhet.

Han blev kommunalråd i Norrköping 1994 innan han valdes in i Europaparlamentet fem år senare. När han återvänder till hemstaden kommer han också verka som skribent och föreläsare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat PRAlmedalen 2014

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.