Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Trots regeringskrisen – goda tider för Nordic PA

Publicerad: 12 juni 2019, 07:20

Under ett 2018 som till stor del präglades av dödläge i rikspolitiken lyckades Nordic Public Affairs leverera ett bättre rörelseresultat (9,2 Mkr). Vinstmarginalen blev 36 procent.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerNordic Public Affairs

Nordic Public Affairs som grundades 2010 av Johan Jakobsson och Martina Lind, med en bakgrund inom Liberalerna, har visat starka siffror med vinstmarginaler mellan 30 och 40 procent sedan starten. År 2018 var inget undantag. Rörelseresultatet (EBIT) skrevs till 9,2 miljoner kronor med en omsättning omsättningen på 25,3 Mkr (25,2) vilket ger en vinstmarginal på 36,5 procent.

– 2018 var ett år till stor del präglat av väntan på att politiska beslutsprocesser skulle sätta fart. Både riksdagsvalet och regeringsförhandlingarna skapade tvekan om vilka frågor som skulle kunna avgöras, säger medgrundaren Johan Jakobsson till Resumé.

– I väntan på akuta ärenden i politiken fokuserade Nordic Public Affairs på uppdragsgivarnas långsiktiga utmaningar, och kunde upprätthålla ungefär samma omsättning och lönsamhet som föregående år.

Vad ligger grunden i den starka lönsamhetsutvecklingen som ni haft sedan starten?
– Den goda lönsamheten beror på lyhördhet inför uppdragsgivarnas behov och intensiv research som gör att vi kan basera de råd och aktiviteter som vi hjälper kunderna med på djup kunskap.

Tar ni bra betalt?
– I relation till det värde vi tillför våra kunder tar vi betalt på en rimlig nivå.

Vad är fokus för Nordic PA:s verksamhet under 2019?
– 2019 har många beslutsprocesser satt fart både i riksdag och regering, med januariöverenskommelsen, och i många kommuner och regioner. Mycket av vårt arbete nu handlar om att bistå uppdragsgivare i att följa, förstå och föra dialog angående dessa politiska processer.

Enligt årsredovisningen delade bolaget ut 3 520 000 kronor till delägarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.