Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

TT hjälper scientologer med pr

Publicerad: 11 augusti 2017, 05:52

Scientologorganisationen "Kommittén för mänskliga rättigheter" skickar ut sina pressmeddelanden via TT, Google ställde in stormöte om mångfald och Snap går sämre än väntat. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24TT-gruppenTTGoogleSnapchat

TT hjälper scientologer med pr
Förutom nyheter hjälper TT kommersiella kunder med pressutskick genom tjänsten "Via TT". En av dem är den kontroversiella scientologorganisationen "Kommittén för mänskliga rättigheter", rapporterar SVT. KMR kämpar bland annat emot svensk psykiatri och har kritiserats för att sprida ovetenskaplig desinformation.
– Vi står inte bakom något innehåll, och det är tydligt markerat vem avsändaren är. Väldigt få skulle koppla ihop att TT står för innehållet, det är långsökt. De journalister som får tillgång till tjänsten har koll på vad källan är, säger Lina Hedenström, vice vd på TT, till SVT.

Men att TT hjälper KMR är inte oproblematiskt, enligt Vanna Beckman som är vetenskapsjournalist och författare.
– Det kan göra att människor inte söker sig till psykiatrin, inte litar på sin medicinering eller bestämmer sig för att avbryta en behandling. För en person med depression eller bipolär sjukdom är det extremt allvarligt, och kan öka risken för självmord, säger hon till SVT.

Google ställde in stormöte om mångfald
Den senaste veckan har jämställdheten på Google varit en het potatis. Allt började med ett "manifest" som spreds internt och sedan kom ut i medierna världen över. Mannen som skrivit texten fick sparken, och igår skulle vd:n Sundar Pichai hålla ett stormöte om företagets syn på kontroversen. Men mötet ställdes in i sista stund efter att flera anställda uttryckt oro för att hängas ut på högerpopulistiska sajter, skriver Recode.

Snap missar förväntningarna
Snapchats ägarbolag Snap gjorde en större förlust än väntat i andra kvartalet och redovisar dessutom lägre användarantal än vad analytikerna räknat med. Snap rapporterade att de nu har 173 miljoner dagliga användare, vilket var under analytikernas konsensus på 175 miljoner. Snap berättade att annonspriserna har minskat under kvartalet på grund av deras auktionsbaserade försäljningsmetod. Aktien sjönk snabbt i efterhandeln och var vid 22.30 ned nästan 15 procent jämfört med ordinarie stängningsnotering, enligt DI.

Så recenseras Magda Gads sommarprat
Igår sommarpratade utrikeskorren Magda Gad, vilket Resumé rapporterat om.
"Jag hade räknat med ett argt, uppgivet och mörkt Sommar från Magda Gad, men jag fick så mycket mer" skriver Aftonbladets recensent Malin Wollin.
Programmet hyllades också av DN:s Erik Ohlsson, men som dock hade önskat höra mer om hennes drivkrafter:
"Tänk om Gad vågat tala om Det Mest Förbjudna: [...] drivkrafter som äregirigheten, vinnarinstinkten och fåfängan".

Nyheter24 säljer klassiska sajter
De klassiska sajterna Dayviews (tidigare Bilddagboken) och Hamsterpaj har fått nya ägare, rapporterar Breakit. Entreprenörerna Fredrik Selin och Carl Nordström tar över driften efter Nyheter24. Tidigare i somras aviserade grundaren Douglas Roos att Nyheter24 ska göra sig av med flera olönsamma sajter för att storsatsa på e-handel.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.