Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tung lobbyist blir Europachef

Publicerad: 25 oktober 2012, 09:00

Johan Thor

Foto: Pressbild

Den rutinerade lobbyisten Johan Thor är i dag kommersiell direktör för GlaxoSmithKline i Sverige. Nu tar han ett nytt steg och blir ansvarig för Government Affairs på Europanivp. Han tillträder den nya tjänsten den första december.


Johan Thor har ett förflutet som politiskt sakkunnig åt den borgerliga  regeringen under Carl Bildt mellan 1992 och 1994.

I dag är han kommersiell direktör för  affärsenheten vacciner, centrala nervsystemet, dermatologi och External  Affairs. Johan började jobba för GlaxoSmithKline (GSK)  2005 och har sedan dess innehaft ett antal positioner, bland dem tillförordnad vd.

Innan tiden på GSK hade han olika seniora  tjänster inom kommunikation och External Affairs. Johan Thors nya titel blir  Vice-President, European Government Affairs and Head of Brussels Office.

– Johan Thor, har med sin energi och sitt engagemang betytt oerhört mycket för GSK i Sverige under de senaste sju åren. Jag vill gratulera honom till ett mycket spännande uppdrag som chef för Government Affairs i Europa. Det är en utmaning som passar honom alldeles utmärkt, med tanke på hans bakgrund och strategiska förmåga, säger Marine Queniart Stojanovic, vd för GSK Sverige.

I sin nya roll kommer han ge Europaledningen och det kommersiella teamet strategisk rådgivning i politik-, policy-, hälso- och sjukvårdssystemsfrågor.

Hans team kommer också att vara ett stöd för de europeiska marknaderna. De ska också representera företaget i Bryssel där han också kommer att bo.

– Johan Thor var en av hjärnorna bakom den affärsmodell som GSK utvecklade för fem år sedan. Han har starkt bidragit till att utveckla GSKs verksamhet inom vacciner och GSKs långsiktiga arbete för stärkt förtroende och partnerskap gentemot hälso- och sjukvården i Sverige, säger Marine Queniart Stojanovic.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.