Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Tung pr-konsult anmäld för sexuellt ofredande

Publicerad: 24 november 2017, 14:10

En framstående pr-konsult är anmäld för sexuellt ofredande, avslöjar Aftonbladet. Mannen nekar till brott.


Ämnen i artikeln:

#MeTooPR-Byråer

Pr-konsulten är välkänd i branschen och tongivande på en av landets främsta byråer. Nu är han skäligen misstänkt för sexuellt ofredande, vilket är den lägre misstankegraden. Ärendet ligger just nu hos Polisen.
– Han är fortfarande skäligen misstänkt. Både målsäganden och den anmälde har blivit förhörda. Jag har för avsikt att redovisa ärendet till en åklagare, som i sin tur gör en bedömning om man ska åtala mannen eller inte och ta det vidare till rätten, säger Sara Stening Bygdeman, förundersökningsledare vid Citypolisen Norrmalm, till Aftonbladet.

Pr-konsulten anser sig vara oskyldig.
– Den kommentar vi har att lämna i dagsläget är att min klient med full kraft tillbakavisar de anklagelser som riktats mot honom. Min klients uppfattning är vidare att det är fråga om en okynnesanmälan samt att det kan vara fråga om falsk tillvitelse. Min klient har ingenting att dölja och har samarbetat fullt ut i polisutredningen. Såväl jag som min klient känner stark tilltro till den objektivitet som alltid ska prägla polisutredningar och därför förväntar vi oss att förundersökningen inom kort kommer att läggas ned, skriver Jonas Granfelt på advokatfirman Althin i ett sms till Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

#MeTooPR-Byråer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.