Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Två delägare lämnar Prime – efter 14 år

Publicerad: 14 mars 2013, 07:48

Det senaste året har Prime tappat flera nyckelfigurer. Nu lämnar de båda delägarna Fredrik Andersson och Johanna Rehnvall pr-byrån. Enligt Dagens Opinion köpts deras aktier av huvudägaren Carl Fredrik Sammeli som just nu har time-out.


Ämnen i artikeln:

Fredrik AnderssonPrime

Två av Primes största delägare lämnar pr-byrån efter 14 år. Fredrik Andersson lämnar byrån redan i mars, medan Johanna Rehnvall stannar i ytterligare ett år, det skriver Dagens Opinion.

– Efter 14 år var det dags att ta nästa steg. Under alla konsultåren har det kommit önskemål om att jag ska engagera mig i entreprenörsprojekt. Men jag har inte haft tid att gå in djupare i något. Nu kan jag gå in med tid, kunskap och ibland även pengar, säger Fredrik Andersson till Dagens Opinion som nu kommer att dela sin tid mellan USA och Sverige för ett entreprenörsprojekt.

Den senaste tiden har Fredrik Andersson varit ansvarig för byråns corporate-avdelning. Efter hans sorti slås den samman med public-affairsavdelningen under Mattias Oljelunds chefskap.

– Jag har jobbat sammanlagt 35 år med dem. Det är klart att det är sjukt nostalgiskt. Men tycker man inte att det är roligt längre så är det klart man ska gå vidare, säger huvudägaren Carl Fredrik Sammeli till Dagens Opinion.

Omsättningen i Prime vittnar om ett generationsskifte. Nyligen tappade pr-byrån konsulten Mats Paulsen. Under 2012 lämnade bland andra nyckelpersoner som konsulten Sakari Pitkänen medan huvudägaren Carl Fredrik Sammeli tog time-out från Prime och åkte till Sydafrika under föräldrarledigheten. I går rapporterade Resumé att även delägaren Niklas Nordström kan vara på väg bort då han ryktas kandidera till posten som kommunalråd i Luleå.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik AnderssonPrime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.