Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Twittertabben på UD – svarade ilsket till Ebba Busch Thor

Publicerad: 22 juni 2016, 09:59

UD:s twittersvar har fått stor uppmärksamhet.

Foto: Skärmdump/Wikimedia Commons

Utrikesdepartementet gav ett hårt svar till KD:s partiledare efter hennes utspel. I själva verket var det en medarbetare som trodde att den använde sitt privata Twitterkonto. – Hen är väldigt ångerfull, säger Johan Tegel, tf. presschef.


Ämnen i artikeln:

TwitterEbba Busch Thor

Kristdemokrateras förre presschef Johan Ingerö uppmärksammade tidigare i dag UD:s svar på Ebba Busch Thors utspel efter gårdagens omröstning av de nya asyllagarna.

— Johan Ingerö (@JohanIngero) 22 juni 2016Regeringens plattformar får alltså *inte* användas för partipolitik. Jag satt i gruppen som skrev policyn. pic.twitter.com/osf8Z9LYlr

Därefter tog kritiken fart på Twitter och många ifrågasatte starkt varför det officiella kontot användes för att ifrågasätta partiledarens utspel. Nu har Utrikesdepartementet gått ut och beklagat det inträffade.
– Det är en tweet som felaktigt skickades från vårt konto. Den kom från en medarbetare här som trodde sig vara inloggad privat. Men det uppmärksammades snabbt och togs bort direkt. Vi står inte bakom innehållet. Min medarbetare är väldigt ångerfull och beklagar detta, säger Johan Tegel, t.f. gruppchef UD:s presstjänst.

Han vill inte berätta vem personen bakom tweeten är.
– Jag kan konstatera att medarbetaren är ångerfull och beklagar det inträffade. Alla som arbetar med sociala medier måste tänka efter en extra gång.

Johan Tegel säger vidare att tweeten i fråga gjordes utanför arbetstid då personen trodde sig vara inloggad på sitt eget konto.
– Medarbetare uppmuntras använda sociala medier som ett verktyg i arbetet. Men de dokumenten som vi förhåller oss till i arbetet rör inte deras privata användande av kanalerna.

Kristdemokraternas partiledare gav även svar på tal:

— Ebba Busch Thor (@BuschEbba) 22 juni 2016Hej @Utrikesdep så här röstade vi i frågan att splittra familjer - klart nej. Så ni kommer ihåg rätt. Ha en bra dag! pic.twitter.com/nFzJjN0Qko

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterEbba Busch Thor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.