Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Uber tar upp kampen mot prostatacancer

Publicerad: 6 November 2013, 13:19

Ubers app.

Foto: Pressbild.

25 män får diagnosen prostatacancer varje dag och det är numera den vanligaste cancerformen hos män. Lyxtaxibolaget Uber kör igång en kampanj med välgörenhetsorganisationen Movember. Upplägget går ut på att kunderna kan beställa en bil med en mustaschprydd chaufför via Uber-appen. Varje resa ger 20 kronor till cancerforskningen.


Ämnen i artikeln:

UberMovember

Movember är en välgörenhetorganisation för kampen mot prostata- och testikelcancer.

I  november varje år ger Movember upphov till miljontals mustascher  världen över. Genom sina ”Mo´s” samlar man inte pengar för att öka  kunskapen om cancerformen.

Taxibolaget Uber ger sig nu i kampen och  släpper en Movember-vy av sin app där kunderna kan beställa en resa med  mustaschprydd chaufför.

Uber skänker 20 kronor till Movember för varje taxiresa som sker mellan den 4-9 oktober.

–  Alla har ett ansvar. Om man kan göra något som företag, så ska man det,  säger Robin Reznik, general manager på Uber Stockholm i en kommentar.

Ubers  verksamhet går ut på att erbjuda en exklusiv taxiservice utan  prisskyltar eller taxametrar.

Kunderna laddar i stället ned en app där  kontonumret registreras. Kostnaden dras automatiskt av efter resan.

Engagemanget  bland Ubers chaufförer är stort och många har låtit mustaschen växa  fram, medan många kvinnor väljer att bära lösmustasch.

– Jag har  alltid haft mustasch och det är kul att det också kan bli en symbol för  något större och positivt.säger Mohammed Aboulhasani, förare hos Uber i  en kommentar.

Uber har även dragit igång ett Stockholmsteam på  Movembers webbplats, där man bjuder in hela Ubers community för att visa  sitt stöd.

– Tillsammans har vi ett starkt  community som vi hoppas får fler att våga engagera sig i den här  livsviktiga frågan, säger Robin Reznik i en kommentar.

Uber finns idag i 50 städer i länder och lanserades i Stockholm i början av året.

Google har gjort miljardinvesteringar i bolaget.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

UberMovember

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.