Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

UberX lanseras i Göteborg – med hjälp av Ebbot Lundberg

Publicerad: 9 december 2015, 11:03

Soundtrack of our lives frontman åker Uber.

Foto: John Areblad.

Uber släpper ny tjänst med en Göteborgsikon: Soundtrack of our lives-sångaren Ebbot Lundberg.


Ämnen i artikeln:

Oliver Carra

I samband med Way Out West i fjol slog sig Uber in på taximarknaden i Göteborg. Men de har bara funnits i premiumversion (Uber Black) och den hett omdiskuterade budgettjänsten Uber Pop. Nu lanserar de UberX som är bolagets erbjudande inom det "traditionella" segmentet.

För att skapa uppmärksamhet använder Uber alltid av en välkänd "Rider Zero" som har anknytning till staden. I Göteborgs fall blev det Soundtrack of our lives-sångaren Ebbot Lundberg som fick åka den första turen med UberX.

– Han har tydlig förankring i Göteborg och är en person som går sin egen väg och vågar utmana, säger Oliver Carrà, kommunikationsansvarig för Uber i Norden, i en kommentar.

Resan kommer att marknadsföras i Ubers egna kanaler. Genom lanseringen hoppas de ta marknadsandelar från de andra taxibolagen i staden.
– Med uberX kan Göteborgare nu ta sig från punkt A till punkt B med ett knapptryck -- enkelt, snabbt och säkert och 40 procent billigare än taxialternativen i staden. Det öppnar inte minst upp möjligheter för grupper som annars inte har ekonomiska marginaler för det, menar Oliver Carrà.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Oliver Carra

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.