Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ullman på dubbla stolar

Publicerad: 17 november 2011, 07:31

Harald Ullman

Foto: Pressbild.

Harald Ullman kritiseras nu för att sitta på dubbla stolar. Förutom att vara Julian Assanges pr-konsult är Harald Ullman även vice ordförande i Polisnämnden City. Något som fördöms av Eric Bylander, docent i processrätt vid Uppsala Universitet.


Pr-konsulten Harald Ullman har anlitats av sexbrottsanklagade Wikileaksgrundare Julian Assange. Något som väckt heta känslor. Pontus Nyström, vd för Brand PR, kallade det hela för ”Skandal” och ”ett hot mot rättssäkerheten” i ett debattinlägg. I går rapporterade Dagens Media att Junibacken säger upp avtalet med Ullman PR då de inte vill bli förknippade med Assange.

TV4 Nyheterna rapporterade i går kväll om att Harald Ullman är vice ordförande i Polisnämnden City. Något som fördöms av Eric Bylander, docent i processrätt vid Uppsala Universitet.

– I den beskrivning som jag har fått framstår det som i sig förtroendeskadligt att en person som har särskild insyn i polisfrågor åtar sig ett uppdrag av det slaget.

Eric Bylander påpekar dock att även om det kan ses som olämpligt så är det ingenting olagligt.

Harald Ullman tycker inte att det finns någon problematik.

– Det är inga som helst problem. Jag har talat om både för Polismästaren och för nämndordföranden att jag har fått det här uppdraget, säger han till TV4 Nyheterna.

Polisnämnden Citys ordförande Pär Henriksson säger att han inte själv skulle åta sig uppdraget då han inte skulle anse att det är lämpligt.

– Men det är något som varje individ och varje ledamot själv måste svara på, säger han till TV4.

Eric Bylander är även kritisk till att Harald Ullman i uttalanden hävdat att han är säker på att Assange är oskyldig till våldtäkt.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.