Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ulrica Messing till Prime

Publicerad: 27 augusti 2013, 06:36

Ulrica Messing blir seniorkonsult på Prime. Sedan hon lämnade politiken har hon ägnat sig åt att driva och utveckla bolag, både som entreprenör och styrelserepresentant.


Ämnen i artikeln:

Prime

– Jag ser fram emot att som konsult bidra till att utveckla såväl samhällsdiskussion som affärer i positiv riktning. Vi lever ju i en spännande tid där allt fler vill och kan förena kommersiell nytta med samhällsnytta, säger Ulrica Messing.

Ulrica Messing blev tidigt engagerad i SSU och valdes in i riksdagen 1991. Fem år senare blev hon det yngsta statsrådet i svensk historia. Genom åren har hon bland annat varit ordförande i försvarsutskottet, infrastrukturminister, arbetsrätts- och jämställdhetsminister, integrations- och ungdomsminister och ledamot i den socialdemokratiska partistyrelsen.

– Ulrica har en bred bakgrund med ena foten i politiken och den andra i näringslivet, säger Jonas Palmqvist, vice koncernchef och partner på Prime. Den kombinationen är värd mycket för oss och våra uppdragsgivare, inte minst eftersom vi går mot ett valår och temperaturen i svensk politik kommer skruvas upp. Vi bygger vidare på en bredd av expertis från arbetarrörelsen till allianspartierna.

Vid sidan av sitt uppdrag för Prime har Messing styrelseuppdrag i Länsförsäkringar Liv, fastighetsbolaget Wallenstam, Bergvik skog, Astrid Lindgrens Värld och som ledamot i Anna Lindhs Minnesfond.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.