Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ulrica Schenström får nytt toppjobb

Publicerad: 9 juli 2008, 07:47

ALMEDALEN. Fredrik Reinfeldts tidigare statssekreterare Ulrica Schenström har blivit erbjuden topptjänsten som lobbyist för det kontroversiella gasledningsbolaget Nord Stream. Idag ska Nord Stream inleda sin storflört med Almedalsveckan.


Ulrica Schenström. Foto: Rickard Kilström.

Ulrica Schenströmsframtidsplaner har varit höjda i dunkel efter den skandalartade avgången i höstas. Då räknades hon som statsministerns högra hand, men efter en sen vinkväll med TV 4:s reporter Anders Pihlblad tvingades hon bort från posten.

Ett av de mer lukrativa erbjudandena kommer nu från Nord Stream som, enligt uppgifter till Resumé, vill skräddarsy en roll som lobbyist åt henne för den kontroversiella gasledningen från Ryssland – genom Östersjön – till Europa.

Den tidigare statssekreteraren har träffat flera representanter från Nord Stream och flera av bolagets
konsulter på deras svenska pr-byrå Hallvarsson & Halvarsson. När Resumé konfronterar Ulrica Schenström med uppgifterna väljer hon att endast svara korthugget:

– Det var intressant. Jag har många erbjudanden.

Samtidigt visar även Hallvarsson & Halvarsson intresse för den tidigare statssekreteraren.

– Hon har varit här hos oss och vi är intresserade av henne. Vi ska växa inom public affairs. Mer än så vill jag inte kommentera, säger grundaren Anders Halvarsson, som just nu är i Almedalen.

Nord Stream befinner sig i ett knepigt opinionsmässigt läge och är i stort behov av politisk vägledning.

Som rådgivare räknas Hallvarsson & Halvarsson till en av Sveriges mer namnkunniga byråer när det gäller investor relations, men som ett svagare kort när det kommer till politisk rådgivning.

I Almedalen har Nord Stream stor närvaro. Bland annat är den nye medarbetaren Charles Murelius, som tidigare har varit pr-konsult och deltagare i tv-såpan Robinson, här.

Svensk representant för Nord Stream är Dan Svanell, en veteran som pressekreterare i socialdemokratiska regeringar.

– Jag ska jobba med tillståndsfrågan om att få dra gasledningen på svenskt territorium. Jag har inget att göra med rekryteringsfrågor, säger Dan Svanell.

I dag anländer  era av Nord Streams högsta chefer till Almedalen för att medverka i olika arrangemang.

På morgonen i dag leder Susanna Popova Nord Streams seminarium och på kvällen bjuder de på italiensk buffé.

Bland annat  finns den internationella informationschefen Jens D. Müller på plats.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.