Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Umbro tar striden efter landslagets val av Adidas

Publicerad: 8 januari 2013, 08:27

Johan Mjällby i adidas 1998, Zlatan Ibrahimovic i Umbro 2012

Foto: Skärmdump från Youtube

Sedan en tid tillbaka står det klart att fotbollslandslaget väljer att gå tillbaka till adidas som leverantör. Nu anklagar den tidigare samarbetspartnern Umbro konkurrenten för varumärkesintrång och menar att Adidas har börjat tillverka produkterna för tidigt.


Ämnen i artikeln:

AdidasSvenska Fotbollförbundet

I december rapporterade Resumé om den bittra fejden mellan Umbro som varit svenska fotbollslandslagets samarbetspartner och leverantör sedan 2003 och adidas som återfått uppdraget.

Som Svenska Fotbollförbundets nya leverantör av sportmaterial står Adidas bland annat för landslagets kläder. Nu hävdar Umbro hävdar att Adidas har påbörjat sin tillverkning av produkterna för tidigt och att företaget gjort sig skyldigt till varumärkesintrång. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

Enligt en ansökan om informationsföreläggande som inkom till Stockholms tingsrätt den 28 december hävdar företaget New Wave Group, som står bakom Umbro i Sverige, att Umbro haft exklusiva rättigheter till produkter med fotbollförbundets logga.  

Nu väljer New Wave Group där Torsten Jansson är vd att gå till tingsrätten med krav på att Adidas ska redovisa bland annat vad som redan har tillverkats och levererats. Detta för att ligga till grund för företagets fortsatta utredning.

New Wave Group yrkar också på att Adidas ska betala ett vite på 500 000 kronor eller ett belopp som tingsrätten finner skäligt. Enligt handlingen som inkommit till tingsrätten ska New Wave Group ha fått kännedom om landslagets samarbete med Adidas under sommaren 2010.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.