Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Unibet vill skapa en pizzasnackis inför Super Bowl

Publicerad: 5 februari 2016, 15:51

Pizzabagarna på S:t Pauls Pizzeria med ”Pizzarenan”

I NFL:s hemland USA har fenomenet "snackadium" – en stadium byggd av snacks – blivit en tradition under Super Bowl. Nu ska spelbolaget Unibet försöka ta hajpen till Sverige i form av "Pizzarena" – en pizza med formen som en arena.


Ämnen i artikeln:

UnibetPizzaSuper Bowl 2016

Enligt Google ska den första "snackadium" ha byggts av en amerikan år 2008 när han arrangerade ett Super Bowl-party. Han hade bara kunnat ställa alla snacks och tillbehör på ett bord, men valde att gå en annan väg – att designa och bygga en miniatyr av arenan med snacks. Skapelsen fotograferades och "snackadium" föddes.

Nu vill Unibet ta fenomenet till Sverige. Spelbolaget har i samarbete med S:t Pauls Pizzeria på Södermalm i Stockholm tagit fram "Pizzarena". En pizza av stora mått där botten är tomat- och ostbaserad med en plan av ruccola där linjerna består av vitlökssås. Läktaren är tillverkad av kebab och målstolparna av feferoni samt en röd logotyp pryder mitten – gjord av sriracha.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

UnibetPizzaSuper Bowl 2016

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.