Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Unicef bort från Hammarbys tröjor

Publicerad: 8 februari 2008, 09:10

Unicef-loggan försvinner från Hammarbyspelarnas bröst. I stället vigs bröstplatsen på tröjorna åt ett platt-tv-företag – Finlux. – Det handlar om ganska stora pengar, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink till Resume.se.


Unicef-loggan fick bara en säsong på Hammarbyspelarnas bröst. Nu försvinner den och ersätta av Finlux. På bilden: Paulinho (till vänster och Mikkel Jensen. Foto: Magnus Helander.

I fjol gjorde Hammarby som storklubben Barcelona och lät Unicef-loggan pryda bröstet på spelartröjorna efter att klubben tecknat ett lukrativt avtal med klädsponsorn Nike.

Klubbens samarbete med FN:s barnfond kommer att fortsätta – men kommande säsong kommer det inte att stå Unicef på spelarnas bröst.

Den exklusiva platsen går i stället till nya huvudsponsorn – platt-tv-företaget Finlux. Det är ännu oklart om Unicef ens kommer att få någon plats på matchdräkten.

– För en klubb av Hammarbys storlek handlar exponeringen på tröjbröstet om ganska stora pengar, säger Urban Rybrink.

Hur mycket pengar det handlar om vill inte Urban Rybrink uppge.

Finlux som återintroduceras på den svenska marknaden blir en av av fem huvudsponsorer. De övriga är Intersport, Falcon, Nike och Folksam.

– Vi vill bredda vårt varumärke, särskilt i Stockholmstrakten och samarbetet med Hammarby är ett led i det arbetet. Vi kommer att synas på bröstet, på arenan och ha event i våra butiker, säger Finlux vice vd Jörgen Hjort.

I avtalet finns också en bonusstege – ju högre placering i tabellen desto mer pengar får klubben.

Årets Bajen-matchdräkt kommer att specialdesignas av Nike och utseendet kommer att skilja sig väsentligt från i fjol. De gröna och vita ränderna kommer dock att finnas kvar även i fortsättningen.

Läs även: Paulinho: Stort med Unicef på bröstet

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.