Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

UNICEF inleder samarbete med UnderbaraClara

Publicerad: 28 februari 2017, 09:16

En av sveriges största bloggare inleder samarbete med biståndsorganisationen.


Ämnen i artikeln:

Unicef

Clara Lidström, kanske mer känd som UnderbaraClara, inleder ett samarbete med biståndsorganisationen UNICEF. Tillsammans med organisationen har hon rest genom Malawi, ett av de fattigaste länderna i södra Afrika speciellt utsatt efter en långvarig torka, en resa som har dokumenterats genom en kort reportageserie. Målet med samarbetet är att få fler att kontinuerligt engagera sig för UNICEF genom att bli månadsgivare.

– Det känns bra att samarbeta med Unicef och att de varit så öppna för att ta det här lite annorlunda, tidigare oprövade greppet. Att få förtroendet att åka iväg och filma specifikt för min plattform och mina läsare. Jag har valt att samarbeta med UNICEF på grund av deras höga trovärdighet men också storskalighet. När man ser en sådan utbredd fattigdom som i Malawi – då förstår man vilken slags organisation som krävs för att kunna göra skillnad, säger Clara Lidström.

Filmerna är producerade av Nike Lindholm och Jokum Sommer har stått bakom kameran. Filmerna visas i alla UnderbaraClaras kanaler från och med den 27 februari.

– Att arbeta med en engagerad person som UnderbaraClara som har en exceptionellt stor närvaro i sociala kanaler hoppas vi ska bidra till att många fler vill engagera sig för oss, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef UNICEF Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Unicef

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.