Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

UNICEFs barnvänliga passning till Gothia cup

Publicerad: 17 juni 2013, 08:27

Barn på ett dagcenter i Mwanza, Tanzania spelar fotboll

Foto: UNICEF/Melker Dahlstrand

FN:s barnrättsorganisation UNICEF ingår ett samarbete med fotbollsturneringen Gothia cup där fokus ligger på att hjälpa törstande barn i utsatta situationer.


Ämnen i artikeln:

Unicef

Kampanjen går under namnet United for Children och kommer att gå under sommarens turneringar i Göteborg, då 1600 lag deltar från 73 länder.

UNICEF har tidigare samarbetat med bland andra fotbollslagen FC Barcelona och Manchester United. Med den nya kampanjen kommer de närmare den yngre generationen.

– Vi ser Gothia Cup som en unik möjlighet att nå barn, ungdomar och vuxna från hela världen. Tillsammans med Gothia Cup kan vi sprida kunskap om barns rättigheter och samla in pengar till arbetet för att förverkliga barns rättigheter till överlevnad, där tillgången till rent vatten och sanitet är en av de viktigaste frågorna, säger Per Westberg UNICEF Sveriges vice generalsekreterare.

Dennis Andersson har arbetat med ungdomsturneringen i 33 år och ser positivt på det nyinledda samarbetet.

– Det känns fantastiskt. Gothia Cup står för mötesplatsen med 50 000 ungdomar, Unicef står för kunskapen. Tillsammans ska vi jobba för barn och ungdomars rättigheter, säger Dennis Andersson till GP.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Unicef

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.