onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

United influencers miljondeal med Blondinbella

Publicerad: 6 oktober 2015, 06:28

Klirr i kassan för Blondinbella. Foto: Susanna Sköld.

United Influencers skriver mångmiljonkontrakt med Blondinbella, Bloggportalen kastar in handduken och Hans Rosling svingar ytterligare kängor mot medierna. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Hans RoslingHenning MankellFacebookDan OlofssonPR

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


United influencers miljondeal med Blondinbella ...
Resumé har tidigare rapporterat om att Dan Olofsons app Mikz – även känd som "Zlatan-appen" – går ihop med det norska bloggnätverket United Bloggers International AS och bildar United Influencers. Dan Olofsson har tidigare berättat för Resumé att de jobbade på att knyta till sig flera stora bloggare under sensommaren och hösten. Nu stärker de upp med Isabella "Blondinbella" Löwengrip, som lämnar plattformen Spotlife som hon själv har varit med och grundat. Isabella kommenterar själv kontraktet på sin blogg:

"Tänk att jag startade som 14 åring och nu tio år senare skriver jag på ett mångmiljonkontrakt, jag känner mig som bloggvärldens Zlatan!".

Med det nya kontraktet sluter hon upp med Zlatan Ibrahimovic och Mikael Persbrandt som båda har appar i Mikz. I och med flytten hoppas hon kunna växa internationellt. Ytterligare 25 profiler som Tyra Sjöstedt, Elaine Eksvärd, Viktor Frisk, Dessie och Magnus Norman har kontrakterats de senaste två månaderna.

... och Bloggportalen dör ut
Under måndagen var det ett faktum: Ägaren Twingly stänger ner Bloggportalen på grund av att den i sin nuvarande form har spelat ut sin roll.
"Det har varit en lång resa. Tack så hemskt mycket för sällskapet och allt som du har delat med dig av under vägen!", skriver Twingly på Bloggportalens blogg.
Det var medieprofilen Sigge Eklund som grundade Bloggportalen 2005.

Roslings känga mot medierna
Professorn Hans Rosling har blivit en mediedarling, inte minst under den senaste tiden. Men han visar än en gång att han inte är okritisk till journalisterna:
– Man missar att sätta in jättebra rapporter i sitt sammanhang. Så när man hör en rapport om Afghanistan eller om Syrien så missar man den enorma skillnaden det är på det afghanska och syriska samhället. I Afghanistan är det bara en del av kvinnorna som har fått gå i skolan, medan i Syrien har de samma utbildningsnivå som i Europa 1970. Men i media blir det två muslimska länder som det är krig i. Man måste nästan förutsätta att den som läser kan bakgrunden och vad det handlar om, säger han till Expressen TV.

Rysk meteorolog: Perfekt väder för flyganfall
Ryska tittare av den statskontrollerade kanalen Rossija 24 kunde på lördagsmorgonen få höra att vädret i Syrien är väl lämpat för de ryska bombningarna.
– Den ryska flygoperationen pågår i Syrien. Enligt experterna är den perfekt tajmad, särskilt sett till väderförhållandena, säger meteorologen i sändningen, enligt Daily Mail.

Efter Millennium-debaclet: Mankell sista vilja – inga fler Wallander
David Lagercrantz släppte nyligen den fjärde Millennium-boken - en fortsättning på bortgångne Stieg Larssons verk. Efter Henning Mankells bortgång i går meddelar förläggaren Dan Israel att författarens sista vilja var att ingen annan tillåts skriva de världsberömda Wallanderböckerna. Det rapporterar Expressen.

I dag avgörs viktig dom mot Facebook
EU-domstolen avgör om historiken på Facebook ska stoppas från att överföras till USA i dag. Över 4 000 amerikanska bolag använder sig i dag av det så kallade Safe Harbour-avtalet, som gör det möjligt att överföra personuppgifter mellan EU och USA. Det skriver TT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev