Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Unsgaard rycker in som kommunikationschef

Publicerad: 16 april 2012, 10:38

Edvard Unsgaard.

Foto: Hanna Teleman.

Edvard Unsgaard är tillförordnad kommunikationschef för det helägda statliga bolaget Svensk Exportkredit, SEK, vilka är experter på internationell finansiering, sedan den 1 mars: – Jag har tagit över efter att den nuvarande kommunikationschefen Johan Winlund ska flytta till USA, säger han.


Ämnen i artikeln:

Edvard Unsgaard

SEK-uppdraget sker inom ramen för Nordic Public Affairs verksamhet, vilket är ett bolag som Edvard Unsgaard startade ihop med Johan Jakobsson, Martina Lind och Victoria Hemmingson Leigard den 1 april 2011.

– Min generella bild av SEK är att det är ett väl fungerande och välskött bolag samt att företaget har en viktig roll, säger Edvard Unsgaard.

Han är tillfördnad kommunikationschef för SEK under en övergångsperiod. Tjänsten är ingen heltidstjänst, utan den handlar snarare om cirka 75 procent.

Edvard Unsgaard arbetade på Sveriges Radios Eko-redaktion tills han fick erbjudande om att bli pressekreterare åt statsminister Fredrik Reinfeldt i och med valvinsten år 2006.

Han lämnade tjänsten i april 2010 i samband med att han fick erbjudande att bli politiskt sakkunnig åt migrationsminister Tobias Billström.

Vad tror du att du kan tillföra SEK med tanke på dina erfarenheter?
– Jag har ju fått unika erfarenheter. Dels i rollen som journalist, dels vad gäller att själv vara med om ett drev. Så jag anser att jag har en hel del att bidra med, säger Edvard Unsgaard.

Han har blivit hårt kritiserad för att han i samband med att någon bajsat i trapprummet där bostaden ligger skrev följande på Facebook:

"Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det"

Hur upplevde du allt som uppstod?
– Alla som är med om ett drev vet hur olustigt det kan vara. Men det ingår också i det politiska priset att man vantolkar det motståndarna säger och media är inte sena att haka på, säger Edvard Unsgaard.

Var det därför som du valde att sluta som pressekreterare åt Reinfeldt?
– Jag fick ett erbjudande från Tobias som jag tackade ja till. Det är det enda jag kan säga om det, säger Edvard Unsgaard.

Ångrar du det som du skrev idag?
– Ja, med tanke på vilken uppståndelse som det blev kring det så ångrar jag det. Men jag har lagt detta bakom mig nu, säger Edvard Unsgaard.

Han uppger att han är politiskt aktiv än idag.

Dels har han skrivit en bok om framtidens äldreomsorg, dels har han uppdrag för Moderaterna i landstinget i Stockholm.

Nordic Public Affairs har även plockat in Mona Sahlins före detta pressekreterare Cecilia Eklund som partner och seniorkonsult från och med årsskiftet.

Hur går det med tanke på hennes politiska färg?
– Det är så konsultbyråer jobbar. Det vill säga man plockar in folk med olika kompetenser och erfarenheter, säger Edvard Unsgaard.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Edvard Unsgaard

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.