Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Uppgifter: M-ledningen funderar på att lämna Twitter helt

Publicerad: 21 augusti 2019, 13:19

Foto: Wikimedia Commons / News Oresund

Moderatledningen anser att Hanif Bali och andra M-twittrares attacker rimmar illa med partiledaren Ulf Kristerssons retorik om "vuxna i rummet". Nu överväger partiet att lämna Twitter helt, det uppger källor för SvD.


Ämnen i artikeln:

Sociala medierHanif Bali

Under onsdagen gick M-ledaren Ulf Kristersson ut offentligt och gav partikollegan och den flitige twittraren Hanif Bali en rejäl uppsträckning efter dennes tweet till den partiets förre ledare Carl Bildt. "En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin," skrev Bali på Twitter efter att den förre statsministern och M-ledaren framfört att Bali är en "erdoganist".

– Det Hanif Bali i dag och vid flera tillfällen har uttryckt är fullständigt oacceptabelt inom Moderaterna. Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare. Jag har instruerat partisekreterare Gunnar Strömmer och riksdagsgruppens gruppledare Tobias Billström att omedelbart kalla in Hanif Bali för ett mycket allvarligt samtal, säger partiledaren Ulf Kristersson till SvD.

Enligt SvD:s källor kommer Moderaterna de kommande åren att trycka ännu mer på retoriken kring "fler vuxna i rummet" i syfte att partiet ska uppfattas som mer ansvarstagande. En strategi som ska samstämma med företrädarnas agerande och kommunikation. I dagsläget har i stället flera moderata politiker gjort sig kända för det direkt motsatta, en högljudd ton på Twitter. En idé diskuteras.

– Vi överväger att lämna Twitter. Det kan till exempel handla om att vårt officiella M-konto tas ner. Och ledande företrädare får i så fall lägga sina konton i dvala, säger en källa till SvD.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sociala medierHanif Bali

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.